Wat is een slug in WordPress? En waarom is het belangrijk voor webwinkels?

Als je een webwinkel hebt, is de kans groot dat je WordPress gebruikt om je website te beheren. WordPress is een geweldige tool om een ​​website te maken en te onderhouden, maar het kan soms verwarrend zijn als je niet bekend bent met de terminologie. Een term die je vaak hoort in WordPress-kringen is ‘slug’. Maar wat is een slug precies en waarom is het belangrijk voor webwinkels? In deze blogpost leggen we het uit.

Wat is een slug?

Een slug is een stukje tekst dat wordt gebruikt om de URL van een specifieke pagina op je website te maken. Het wordt meestal gemaakt van de titel van de pagina en bevat alleen letters, cijfers en koppeltekens. Bijvoorbeeld: als de titel van je pagina “Heren T-shirts” is, kan de slug “heren-t-shirts” zijn. De slug wordt toegevoegd aan het einde van de basis-URL van je website om de URL van de pagina te maken. Dus de volledige URL voor de pagina “Heren T-shirts” zou er ongeveer zo uitzien: https://www.jouwwebwinkel.com/heren-t-shirts.

Waarom is een goede slug belangrijk voor webwinkels?

Een goede slug is belangrijk voor webwinkels om verschillende redenen. Ten eerste maakt het het gemakkelijker voor zoekmachines om je pagina te vinden en te indexeren. Als je de titel van je pagina als slug gebruikt, weet de zoekmachine waar de pagina over gaat. Dit kan helpen om je pagina hoger te laten ranken in de zoekresultaten voor relevante zoekopdrachten.

Ten tweede kan een duidelijke en beschrijvende slug helpen bij het navigeren van je website. Als je bijvoorbeeld een menu hebt met een link naar “Heren T-shirts”, is het logisch om de URL van die pagina te maken: https://www.jouwwebwinkel.com/heren-t-shirts. Dit maakt het voor bezoekers gemakkelijker om te begrijpen waar ze zich bevinden op je website en om terug te keren naar die pagina als ze dat willen.

Ten slotte kan een goede slug ook helpen bij het delen van je pagina’s op sociale media. Als je bijvoorbeeld een pagina hebt met de titel “Sale van de week”, is het logisch om de slug “sale-van-de-week” te gebruiken. Als iemand die pagina op Facebook deelt, zal de URL van de pagina er goed uitzien en gemakkelijk te begrijpen zijn voor hun volgers.

Hoe maak je een goede slug?

Het maken van een goede slug is eigenlijk vrij eenvoudig. Meestal wordt de slug automatisch gegenereerd op basis van de titel van je pagina. Als je de titel van je pagina wilt wijzigen, kun je ook de slug wijzigen. Om de slug te bewerken, ga je naar de pagina-editor in WordPress en zoek je het veld met de URL. Daar zie je

een veld met de naam ‘Permalink’. Als je op de knop ‘Bewerken’ naast de permalink klikt, kun je de slug handmatig bewerken. Zorg ervoor dat je alleen letters, cijfers en koppeltekens gebruikt en dat de slug duidelijk en beschrijvend is. Vermijd het gebruik van spaties of andere speciale tekens, omdat deze de URL kunnen verstoren.

Als je problemen ondervindt bij het maken van een goede slug, kun je ook een plug-in gebruiken, zoals Yoast SEO, om je te helpen bij het optimaliseren van de URL-structuur van je webwinkel.

Conclusie

Een goede slug is belangrijk voor webwinkels omdat het zoekmachines helpt om je pagina te vinden en te indexeren, het navigeren op je website gemakkelijker maakt en het delen van je pagina’s op sociale media verbetert. Door duidelijke en beschrijvende slugs te gebruiken, kun je ook je SEO-prestaties verbeteren en het verkeer naar je website vergroten.

Als je meer wilt leren over het runnen van een succesvolle webwinkel, meld je dan aan voor de Webwinkel Academy. Ik sta ​​klaar om je te helpen bij het opbouwen en laten groeien van je webwinkel. Word vandaag nog lid!

Klik hier >

Groet,

Stefan

WIL JIJ GRAAG JE EIGEN WEBWINKEL BEGINNEN?


Laat je naam + e-mailadres achter dan krijg je van mij gratis een lijst met 500 Kansrijke Niches om je webwinkel te starten.


Stefan Smits
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: